Werkwijze paardenfotografie 

Een tastbare herinnering van de band tussen jou en je paard.

Heb je er wel eens over nagedacht dat er een moment komt dat je je paard moet gaan missen? Dit kan zijn omdat hij of zij is overleden of omdat je hem of haar moet verkopen terwijl je dat liever niet doet natuurlijk. In allebei de situaties ontstaat er een gemis, maar wat zou het fijn zijn als je hem of haar met liefde kan herinneren. Je hebt vast wel foto’s die gemaakt zijn met een telefoon die je wel gebruikt als herinnering, maar waar je geen ‘wauw’ gevoel bij krijgt.

Hoe fijn zou het zijn als je dan achteraf terug kan kijken op foto’s waar je trots op bent, zodat je dan even mee wordt genomen terug naar dat moment dat je paard er nog was. Er is niets waardevoller als een tastbare herinnering van jou en je paard.

Je hebt dan niet alleen iemand die professionele foto’s van je maakt, maar ik ben er ook om je de juiste aanwijzingen te geven en je op je gemak te stellen. Zo hoef jij alleen nog maar te genieten van de dag! Uiteindelijk krijg je dus een tastbare herinnering van de band tussen jou en je paard, waar je later altijd nog op terug kan kijken. 

We maken de foto’s op een locatie die je zelf (misschien met behulp van mij) hebt uitgekozen. Dit is een locatie waar we verschillende foto’s kunnen maken en waar jij makkelijk met de trailer kunt komen. Daar maken we dan foto’s van jou en/of je paard, dit spreken we van tevoren af. Er zit geen tijdsdruk achter, dus het is belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Je bepaalt dus alles zelf, maar er zijn wel een aantal dingen die we van tevoren doorspreken. Lees hierover verder onder het kopje voorbereiding.

Als je met mij als fotograaf werkt heb je keuze uit 3 pakketten. Deze vind je bij het kopje ‘tarieven’.

Paardenfotografie Voorbereiding:

Superleuk dat je een fotoshoot bij mij hebt geboekt. Nu zijn er wel een aantal dingen heel erg belangrijk voorafgaand aan de shoot. Je wilt er natuurlijk tiptop uitzien en dat jullie stralen op de foto. Hieronder heb ik alle tips voor jullie die hiervoor kunnen gaan zorgen!

Locatie:

Allereerst kijken we samen naar een locatie. Het is dan belangrijk dat je een locatie zoekt die bij jullie past en waar je je fijn voelt. Vind je het spannend om op de foto te gaan? Kies dan een locatie die rustig is en waar niet veel mensen komen. Heb je een beeld in je hoofd? Vertel het me dan, dan kijken we samen of we daar een passende locatie bij kunnen vinden.

Het kan zijn dat je paard het niet gewend is om stil te staan. Oefen dit dan van tevoren, zodat je paard het al gewend is. Mocht het dan op de shoot toch niet zo gaan als je gehoopt had, neem de tijd en blijf lachen.

 

Toiletteren:

Een schoon en gewassen paard is een van de belangrijkste factoren voor een geslaagde fotoshoot. Was het hele lichaam van je paard een dag van tevoren en zet hem daarna met evt. een deken op stal. Heeft je paard witte benen? Deze kun je het beste de ochtend van de shoot wassen, zodat deze ook stralend wit blijven. De staart van je paard kun je ook een dag eerder wassen, maar natuurlijk alleen als je paard schoon op stal kan staan. Was de staart niet alleen met shampoo, maar gebruik ook een conditioner. Deze maakt de staart lekker zacht en doorkambaar. Spuit er daarna een glansspray in, zoals Cowboy Magic, zodat je de staart de volgende dag makkelijk kunt uitpluizen en kammen.

Naast het wassen is het natuurlijk ook belangrijk om op de dag van de shoot nog even een borstel over je paard heen te halen. Dan kun je eventueel ook nog glansspray gebruiken om je paard nog meer te laten shinen! Krab ook alle hoeven netjes uit en zorg ervoor dat de hoeven ook netjes schoon zijn, zonder aangekoekte mest. Gebruik tenslotte een beetje hoefolie voor nog meer shine! Je kan er ook voor kiezen om de manen te vlechten of knotten; dit hoeft natuurlijk niet per se.

Kijk ook goed naar wat je aan doet. Stem het allemaal met elkaar af, dus maak het niet te druk. Gebruik geen neon kleuren of drukke printjes. Verder mag je aantrekken waar jij je fijn in voelt.

Tijdens de fotoshoot:

Zorg ervoor dat je klaar staat als ik aankom. Zorg dat je paard schoon is, je omgekleed bent en dat we na het kijken naar de locatie meteen kunnen beginnen. Als je bijvoorbeeld na de portretfoto’s ook nog rij foto’s wil maken, zorg er dan voor dat alles klaar ligt om snel op te zadelen. Vaak ben ik niet bekend op het terrein, dus zorg ervoor dat er iemand is die mij de weg kan wijzen.

We gaan shooten! Zorg ervoor dat er iemand extra is die de aandacht van je paard kan trekken. Lukt dit niet? Laat het me dan weten, dan regel ik dat er iemand mee komt. Het is altijd fijner als dit iemand is die jou kent, vandaar dat je eerst zelf moet rondvragen.

Belangrijk is dat je altijd blijft lachen, ook al lukt het even niet om je paard leuk te laten kijken of om hem stil te laten staan. Neem de tijd, loop even een rondje over het terrein; hier wordt je paard vaak meer ontspannen van. Ik neem de tijd voor je, ik heb aan 2 seconden al genoeg!

Verder is het verstandig om een borstel of handdoek mee te nemen om als het nodig is even gauw wat weg te poetsen.

Levertijd:

Binnen 24 uur krijg je een voorproefje opgestuurd, dit zal 1 foto zijn die je van mij krijgt. De rest van de foto’s zal ik binnen 5 dagen klaar zetten om uit te zoeken. Wanneer je ze hebt uitgezocht duurt het maximaal nog 2 weken voordat je de foto’s zult ontvangen.

Annuleren of verzetten:

Wanneer we een afspraak hebben gemaakt kan deze niet meer kostenloos worden geannuleerd. Wel kan je hem maximaal 1 week voor de shoot verzetten naar een latere datum, het kan iedereen overkomen dat je iets anders hebt die dag. Dit kan 1 keer, bij de 2e keer zitten hier wel kosten aan verbonden.

Mocht het regenen op de dag van de shoot verzetten we hem in overleg, het is niet erg als het bewolkt is. Vaak worden de foto’s dan alleen maar mooier!

Auteursrecht:

Je ontvangt de foto’s met en zonder logo, de foto’s met logo kunnen worden gebruikt op Sociale Media (Facebook/Instagram etc.). De foto’s zonder logo kun je gebruiken om bijv. af te laten drukken. Het is niet toegestaan foto’s zonder logo/naamsvermelding op Sociale Media te plaatsen.

Tarieven

Cadeaubonnen: Te bestellen op aanvraag v.a. €15,-

Extra informatie:

-De prijzen zijn excl. reiskosten van €0,25 per km vanaf de postcode 4815 GW.
Dit is voor heen en terug. Tot 20 km vanaf de postcode 4815 GW worden er geen reiskosten in rekening gebracht.  

-Clicks by Ilse kan de foto’s gebruiken op sociale media, website of andere voor de hand liggende doeleinde.
Bij bezwaar graag bij het boeken van de shoot aangeven. 

-Je krijg alle foto’s met (voor het delen op sociale media) en zonder logo voor privé gebruik
maar deze mogen dus NIET op sociale media gedeeld worden.